Порошенко вказав офіційною причиною свого відрядження участь не в парламентському, а в партійному заході.


Перший заступник голови Верховної Ради Олександр Корнієнко в ефірі телемарафону пояснив, чому підписав розпорядження про скасування закордонного відрядження п’ятого президента України народного депутата Петра Порошенка.

 

"Він (Порошенко - ред.) вказував офіційною причиною відрядження участь у непарламентському заході, а в партійному - у саміті Міжнародний демократичний союз. Це спільнота партій, напевно, в яку входить Європейська солідарність. Він писав, що паралельно з цим будуть відбуватися ще якісь зустрічі високого рівня", - розповів він.

За словами Корнієнка, за внутрішніми документами і внутрішніми принципами участь у партійних заходах допускається. "Але, коли надійшов лист ДСК (для службового користування - ред.), який я не можу коментувати, ми були вимушені скасувати це відрядження", - додав він.

 

Водночас перший заступник голови ВР запевнив, що парламент "у штатному режимі" працює у сфері дипломатії. "Продовжується оформлення закордонних відряджень депутатах із різних депутатський фракцій і груп, зокрема і Європейської солідарності", - заявив Корнієнко.