Наразі у БЕБ офіційно є два заступники директора, на одного з яких покладено виконання обовʼязків керівника відомства.

Уряд призначив новим в.о. керівника Бюро економічної безпеки (БЕБ) Сергія Перхуна. Про це повідомив народний депутат Ярослав Железняк в Telegram у вівторок,  9 квітня.

"Новим в.о. керівника Бюро економічної безпеки Кабмін призначив Сергія Перхуна", – йдеться в повідомленні.

До цього, з серпня 2023 року, обовʼязки директора БЕБ виконував Андрій Пащук. За діючим законом про БЕБ у разі звільнення його директора з посади або його відсутності повноваження очілника відомства виконує його перший заступник, а в разі і його відсутності – заступник, але не більше одного року.

У зв’язку з цим Железняк зазначив, що в БЕБ більше не залишилось заступників.

"Всіх вже поперезначали керівниками і звільнили", – констатував нардеп.

Водночас у коментарі для Кореспондент.net у БЕБ повідомили, що Андрій Пащук продовжить роботу на посаді заступника директора Бюро економічної безпеки, на якій він працював до покладення на нього обовʼязків директора.

"Зміна виконоючого обовʼязки обумовлена нормами ЗУ "Про БЕБ" та ЗУ "Про державну службу". Тобто офіційно у БЕБ наразі є два заступники директора, на одного з яких покладено виконання обовʼязків директора", – пояснили в бюро. 


Сергій Перхун закінчив Національну юридичну академію України імені Ярослава Мудрого, спеціальність Правознавство, кваліфікація юрист. З 1999 по 2007 працював в органах прокуратури, з 2007 по 2009 працював в приватних структурах, з 2009 по 2023 працював на керівних посадах в органах прокуратури. З 2023 року заступник керівника Територіального управління БЕБ у Київській області, з 2023 року заступник директора БЕБ України.