За минулий місяць ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 0,4%. Найбільше подорожчали овочі.

Зростання споживчих цін в Україні у лютому сповільнилося до 0,3% після зростання на 0,4% у січні та 0,7% у грудні. Про це свідчать дані Держстату у п’ятницю, 8 березня.

У річному вимірі інфляція за підсумками лютого знизилася до 4,3% з 4,7% за підсумками січня. Це мінімальне значення з листопада 2020 року, коли річна інфляція становила 3,8%.

За минулий місяць на споживчому ринку ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 0,4%. Найбільше (на 4,4%) подорожчали овочі. На 2,9-0,4% зросли ціни на яловичину, олію, молоко і молочні продукти, безалкогольні напої, рис, хліб, рибу та продукти з риби, фрукти.

Водночас на 3,5-0,8% знизилися ціни на яйця, свинину, цукор, м'ясо птиці, соняшникову олію, продукти переробки зернових, сало.

Ціни на алкогольні напої та тютюнові вироби підвищилися на 0,7%, що пов'язано з подорожчанням тютюнових виробів на 1,4%.

Одяг та взуття подешевшали на 3,5%, зокрема одяг на 3,5%, взуття - на 3,4%.

Ціни на транспорт знизилися на 0,2% здебільшого через здешевлення проїзду в залізничному пасажирському транспорті на 2,1% і пального та мастил на 0,5%.