Міжнародна федерація фехтування (FIE) заявила, що призупиняє, а не повністю скасовує дискваліфікацію спортсменки Ольги Харлан, яка відмовилася тиснути руку російській фехтувальниці. Таким чином FIE шукає вихід з цієї ситуації, а саме, як не визнати свою неправоту, заявив президент федерації фехтування України Михайло Ілляшев в ефірі національного телемарафону, передає УНН. 

"Міжнародна федерація фехтування шукає вихід з цієї ситуації: як не визнати свою неправоту, але так, щоб задовольнити наші інтереси. Коли ми подали протест на цю "чорну картку" і на дискваліфікацію, ми ставили питання про можливість припинення цього рішення на час розгляду нашого протесту.

Нам відмовили, тому що ми хотіли продовжувати змагання в особистій дисципліні. Але тепер щось змінилося і Міжнародна федерація фехтування знайшла можливість вже тепер призупинити цю дискваліфікацію", - повідомив Ілляшев.

Президент української федерації пояснив, що це рішення означає, що на сьогодні Харлан може змагатися. А вже після того, як FIE розглянуть протест, то вирішать, чи скасувати, чи поновити рішення про дискваліфікацію на 60 днів.

"Але після Чемпіонату світу, ці 60 днів, жодних змагань немає. Таким чином Міжнародна федерація фехтування вважає, що ми цим будемо задоволені, і не будемо наполягати на скасуванні цієї дискваліфікації. Я думаю, що в них такий хід думок", - підсумував Ілляшев.

Нагадаємо

Міжнародна федерація фехтування (FIE) оголосила про зміну правил поведінки після матчу. Відтак, спортсмени після поєдинку вітатимуться дистанційно, а не рукостисканням.