Без світла залишились понад 504 населених пункти у кількох регіонах України. Планові відключення побутових споживачів не передбачаються.

В Україні станом на 9 грудня через негоду, бойові дії і технологічні порушення без електропостачання в Україні перебувають 504 населені пункти. Про це повідомляє Міністерство енергетики України.

Зазначається, що планові відключення побутових споживачів не передбачаються.

На Дніпропетровщині внаслідок ворожих обстрілів без світла опинилися 1855 абонентів. Через негоду в регіоні знеструмлені 6279 споживачів. Відновлювальні роботи тривають.

У Донецькій області через бойові дії без світла перебували дев'ять населених пунктів, тобто понад 17 тисяч споживачів. 66 знеструмлених раніше населених пунктів (12,6 тисячі абонентів) енергетикам вдалося підключити. Через ворожі обстріли без електропостачання в регіоні залишаються 112 населених пунктів, 14 з них знеструмлені частково (загалом 131,3 тис. споживачів).

У Запорізькій області через негоду світла немає у 32 населених пунктах (3451 абонент). 117 населених пунктів (10,2 тисячі споживачів) енергетики підключили. Відновлювальні роботи тривають. Через бойові дії без електрики в регіоні залишаються 63 населені пункти - близько 26 тисяч споживачів.

На Миколаївщині в одному з районів через ворожий обстріл була відключена повітряна лінія. Триває її огляд. Через бойові дії світла немає у двох населених пунктах регіону - 185 побутових споживачів й 11 юридичних осіб.

На Сумщині через ворожі обстріли знеструмлені 55 населених пунктів, з них 15 - частково (понад 2200 абонентів). Роботи з відновлення електропостачання тривають.

У Харківській області без електроенергії залишаються 68 населених пунктів -16,3 тисяч споживачів. Без газопостачання через ворожий обстріл опинилися шість багатоквартирних будинків у Харкові (334 квартири) та понад сотня абонентів в області.

На Херсонщині знеструмленими через ворожі обстріли залишаються 45 населених пунктів - майже 26 тисяч точок обліку. У Херсоні енергетики підключили до мережі 396 точок обліку, що були відключені після попередніх ворожих ударів. Через вечірні обстріли на ранок світла не було у 1323 точках обліку. Всього по місту електроенергія відсутня в 746 точках обліку внаслідок підриву дамби Каховської ГЕС та в 5750 точках обліку через бойові дії.

На Чернігівщині через ворожі обстріли без напруги залишаються 19 населених пунктів, з них сім - частково (1275 точок обліку).