Російське суспільство розірване на дві частини. Ситуація вказує на те, що країна стоїть на межі громадянської війни. Про це повідомив начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов британському виданню The Times в інтерв'ю, пише УНН.

"Ось що ми зараз бачимо: російське суспільство розірване на дві частини. Ситуація вказує саме на те, про що наша служба говорила: що рф стоїть на межі громадянської війни. Потрібна маленька внутрішня "справа", і внутрішній конфлікт посилиться», - сказав Буданов.

На його думку, внутрішня турбулентність в росії та позбавлення путіна влади може бути корисним для України. Населення рф підтримує війну, але тільки тоді, коли дивиться її по телевізору.

"Та щойно хтось з них отримує повістку про призов, то починає шукати причини, як туди не поїхати. Самим йти на війну для них не варіант", - сказав Буданов, додавши, що ніхто в головних російських містах не хочуть продовжувати війну з Україною.

Президент України Володимир Зеленський повідомляв, що російський диктатор володимир путін не контролює безпекову ситуацію у рф, не контролює регіональну політику. Тому саме в цей момент, коли путін слабкий, світу потрібно тиснути на нього.

Держсекретар США Ентоні Блінкен назвав спробу озброєного повстання під керівництвом пригожина  “прямим викликом владі путіна”.