Внаслідок ракетного удару російських військ по Запоріжжю 9 серпня померла ще одна людна, таким чином відомо про трьох жертв. Поранено 9 людей, серед них - немовля. Про це повідомили у четвер голова МВС Ігор Клименко і голова Запорізької ОВА Юрій Малашко, пише УНН.

"На жаль, кількість жертв російського обстрілу Запоріжжя зросла. Вранці в лікарні померла ще одна жінка. Станом на 8:30 загинуло 3 осіб, 9 - травмовано. Одна людина у важкому стані", - написав Клименко у Telegram.

"Троє загиблих та дев'ять травмованих, серед них 11-місячна дитина - наслідок удару по обласному центру. російський снаряд забрав життя 43-річного чоловіка та молодих жінок 19 та 21 років", - зазначив Малашко у Telegram.

За даними голови ОВА, за минулу добу військові рф здійснили 82 удари по 21 населеному пункту Запорізької області.

68 артобстрілів прийшлися по території Гуляйполя, Оріхова, Залізничного, Новоандріївки, Новодарівки, Левадного, Білогір'я, Червоного, Степногірська, Степового, Плавнів, Малих Щербаків, П'ятихаток, Лобкового та Кам'янського. Також зафіксовано 4 авіаційні удари по Оріхову та Малій Токмачці, 4 БПЛА-атаки на Гуляйполе, Малинівку, Ольгівське та Новодарівку, 4 обстріли з РСЗВ по Гуляйполю, Залізничному, Ольгівському й Левадному та 2 ракетні удари по Запоріжжю й Підгірному.

"Внаслідок удару по Гуляйполю постраждала родина: поранення отримали жінки 55 та 66 років й чоловіки 39 та 68 років, яких оперативно доставлено в лікувальну установу обласного центру", - повідомив Малашко.

Надійшло 54 повідомлення про руйнування житлових будинків, освітніх закладів та інших соціальних об’єктів інфраструктури.