Окупанти тримають у полоні працівника Запорізької АЕС Сергія Потинга, там він щоденно стикається з катуваннями та фізичним насильством, передає УНН із посиланням на Енергоатом.

“Понад місяць тому, 23 червня 2023 року, загарбники викрали інженера з охорони праці ЦТАВ тимчасово окупованої Запорізької АЕС Сергія Потинга, який залишався в Енергодарі та працював на станції. Його бачили у відділенні поліції, де росіяни тримають мешканців міста і працівників ЗАЕС”, - зазначили у Енергоатомі.

Зазначається, що Сергій наразі перебуває у полоні російських загарбників та постійно стикається з катуваннями та фізичним насильством.

“Після тортур загарбники щоразу відправляють інженера до лікарні, аби він не помер. При цьому вони досі не висунули чоловікові жодних обвинувачень, проте продовжують знущання та репресії”, - повідомили у Енергоатомі.

Також у тимчасово окупованому місті проживають близькі Сергія Потинга, які підтверджують, що він наразі живий.

Нагадаємо

З першого дня захоплення Запорізької АЕС, російські окупанти перетворили її на військову базу, не виконують базових принципів безпеки та не проводять належним чином технічне обслуговування і ремонт на станції. Через це ризи виникнення аварійної ситуації чи аварії на ЗАЕС дуже великі.