За минулу добу російські окупанти здійснили 82 обстріли по мирних населених пунктах у Запорізькій області. Багато руйнувань, але обійшлось без жертв. Про це повідомив голова Запорізької ОВА Юрій Малашко у Telegram, пише УНН.

"Гучна доба для всього Запорізького краю завершилася. Ворог здійснив 82 обстріли по мирних населених пунктах: 2 ракетні удари, 3 авіаційні, 4 атаки БПЛА та 69 артудари", - повідомив Юрій Малашко.

Кількагодинні обстріли, з його слів, пережили прифронтові населені пункти: Новояковлівка, Оріхів, Гуляйполе та ще 13 сіл. Багато руйнувань у різних громадах: горіли будинки, майно, соціальна інфраструктура та комунальні мережі.

"Але головне, що люди вціліли. Бережіть себе, доки наші захисники працюють над звільненням області від рашистської нечисті!" - додав голова Запорізької ОВА.

У результаті атаки на Запоріжжя один будинок зруйновано повністю, два мають сильні ушкодження, ще у близько 40 вибито вікна та пошкоджено покрівлі. Обійшлося без жертв і травмованих. Зі слів голови ОВА, фахівці невідкладно розпочали ліквідацію наслідків та надають всю необхідну допомогу постраждалим.

Як раніше повідомляв УНН, у ніч на 3 травня 2023 року російські окупанти здійснили атаку України дронами-камікадзе іранського виробництва з північного напрямку (брянська область) та з півдня – східне узбережжя Азовського моря. Всього окупанти застосували до 26 ударних дронів Shahed-136/131.

Силами та засобами Повітряних Сил, у взаємодії протиповітряною обороною інших складових Сил оборони України, знищено 21 ударний БпЛА.