Дипломат зазначив, що ЄС підготували документ, на основі якого ведеться обговорення майбутнього фонду підтримки України зброєю.

Високий представник ЄС із зовнішньої політики та політики безпеки Жозеп Боррель за підсумками зустрічі голів міністерств закордонних справ в понеділок, 22 січня, в Брюсселі анонсував візит до Києва на початку лютого. Про це повідомляє Європейська правда.

"Міністри погодились, що нині - не час послаблювати нашу підтримку України. Навпаки, це час, щоб робити більше й швидше: з фінансовими ресурсами, з військовим обладнанням, підготовкою солдатів і всім, чого Україна потребує для захисту", - наголосив дипломат.

За його словами, Євросоюз продовжить роботу над "передбачуваною підтримкою" Києва, й анонсував, що вирушить до України "в перший-другий тиждень лютого".

"Надіюсь, ми досягнемо угоди про поповнення Європейського фонду миру на 5 мільярдів євро, щоб створити Фонд підтримки України", – додав Боррель.

За його словами, в ЄС підготували документ, на основі якого ведеться обговорення майбутнього фонду підтримки України зброєю.

Він додав, що учасники зустрічі 22 січня "погодились, що це - добра основа для перегляду роботи Європейського фонду миру".