Ймовірна причина смерті артиста - ниркова недостатність, яка стала ускладненням після інсульту з ураженням скроневої області.

Помер народний артист СРСР Юрій Соломін. Йому було 88 років. Про це повідомляють росЗМІ.

Зазначається, що актор останнім часом сильно хворів. У нього стався інсульт у лікарні, звідки його виписали кілька днів тому. 

Крім того, у листопаді у Соломіна розвинулася двостороння пневмонія. Також він страждав деменцією, що розвивається - він залишався у свідомості, але слабко орієнтувався у просторі не міг говорити.

Попередня причина смерті артиста - ниркова недостатність, яка стала ускладненням після інсульту з ураженням скроневої області та множинними крововиливами в мозок.

Соломін - радянський та російський актор та режисер театру та кіно, театральний педагог, художній керівник Державного академічного Малого театру Росії.

У кінематографі дебютував у 1960 році, виконавши головну роль у фільмі Безсонна ніч, а справжнє визнання акторові принесло роль Павла Кольцова в телевізійному фільмі Ад'ютант його величності.

Також Соломін виконав головні ролі у багатьох відомих картинах, у тому числі в оскароносному фільмі Дерсу Узалу, Блокада, Кажан та ТАРС уповноважений заявити….

Своїми улюбленими кіноролями називав персонаж Штубе у фільмі І був вечір, і був ранок… та Геттель у Сильних духом.