Близькі актора Брюса Вілліса повідомили, що лікарі виявили  у чоловіка лобово-скроневу деменцію, передає УНН з посиланням на BBC.

Минулої весни у 67-річного Вілліса діагностували афазію, яка викликала порушення мови. За словами сім'ї відомого актора, хвороба прогресувала, і тепер з'явилась можливість дізнатися точний діагноз.

Родичі Брюса Вілліса пояснили, що лобово-скронева деменція - це найпоширеніший тип деменції серед людей віком понад 60 років.

Хоча на сайті британської Національної служби охорони здоров'я, діагноз лобово-скронева деменція - це "незвичайна" форма деменції. Вона викликає зміни у поведінці та мовленні.

У хворих на цю хворобу спостерігається уповільненість або скутість у рухах, пізніше втрата контролю над сечовипусканням та дефекацією, а також ослаблення м'язів.

Близькі актора сказали, що вирішили оприлюднити його діагноз, сподіваючись привернути увагу суспільства до цієї хвороби.

"На сьогоднішній день лікування від цієї хвороби не існує, такою є реальність, але ми сподіваємося, що вона зміниться в майбутні роки", - зазначила родина Вілліса.