Під час концертів американської співачки Тейлор Свіфт у Сіетлі зафіксували сейсмічну активність, еквівалентну землетрусу силою 2,3 бала. Про це BBC повідомила сейсмолог Джекі Каплан-Ауербах, пише УНН.

Під час концертів американської співачки Тейлор Свіфт у Сіетлі сейсмологи зафіксували сейсмічну активність, еквівалентну землетрусу силою 2,3 бала. Професор геології Університету Західного Вашингтона Джекі Каплан-Ауербах зазначила, що невеликі землетруси були зафіксовані під час двох великих виступів співачки у рамках концертного туру "Swift Eras Tour" на стадіоні "Lumen Field" у Сіетлі 22 та 23 липня.

Загалом, під час концертів співачки, на які прийшли понад 144 тисячі фанатів, прилади фіксували сейсмічну активність, що відповідає землетрусу магнітудою 2,3 бала.

"Я отримала дані за обидва вечори концертів і відразу помітила, що був один і той же набір сигналів. Якщо я накладу їх один на одного, вони будуть майже ідентичні", - зазначила Джекі Каплан-Ауербах.

На думку фахівців, окрім небувалої активності шанувальників, причиною сейсмічної активності могла стати потужна звукова система, встановлена на концертному майданчику.

За словами Каплан-Ауербах, попередній землетрус, спровокований масовим заходом, у Сіетлі вдалося зафіксувати у 2011 році під час матчу з американського футболу. Різниця між грою НФЛ і недавніми концертами Свіфт склала всього 0,3 бала, але тряска була вдвічі сильнішою, що "абсолютно подвоїло ефект".

Також у сейсмологів є дані й з інших країн про сейсмічну активність, що виникала саме під час музичних концертів. Наприклад, під час концерту гурту "Foo Fighters" у Новій Зеландії у 2011 році було зафіксовано подібний землетрус.