Зараз тривають комплексні заходи для притягнення Таїсії Повалій до відповідальності за вчинені злочини, зазначили у спецслужбі.

Співачка Таїсія Повалій отримала підозру через заклики захопити всю Україну. Про це повідомила СБУ у четвер, 15 лютого.

"Служба безпеки зібрала доказову базу на співачку та колишню народну депутатку Таїсію Повалій, яка виправдовує агресивну війну РФ проти України", – йдеться в повідомленні.

У спецслужбі нагадали, шо напередодні повномасштабного вторгнення РФ Повалій поїхала до Росії. Вона отримала російське громадянство та публічно підтримала Кремль.

"Під час інтерв’ю московському інтернет-виданню колаборантка вихваляла Путіна та закликала до захоплення всієї території України. Також вона намагалась дискредитувати українських захисників, які брали участь у боях за Київ", – йдеться в повідомленні.

Крім того, у вересні 2023 року Повалій на запрошення терориста Леоніда Пасічника виступила на концерті у тимчасово окупованому Луганську. Тоді вона зі сцени висловилась на підтримку російських загарбників та героїзувала їхню учать у війні проти України.

Експертиза підтвердила факти підривної діяльності Таїсії Повалій на користь Росії.

На підставі зібраних доказів СБУ заочно повідомила співачці про підозру за трьома статтями Кримінального кодексу України:

  • ⁠колабораційна діяльність (ч.6 ст.111-1);
  • ⁠публічні заклики до агресивної війни (ст.436);
  • ⁠виправдовування, визнання правомірною збройної агресії РФ проти України (ч.1 ст.436-2).

Оскільки Таїсія Повалій перебуває на території Росії, то зараз тривають комплексні заходи для притягнення її до відповідальності за вчинені злочини.