Зброярці фільму «Іржа» Ханні Гутьєррес-Рід, під час зйомок якого загинула операторка Галина Гатчінс, висунули обвинувачення у ненавмисному вбивстві, повідомляє УНН з посиланням на BBC.

Як зазначає видання, Ханні Гутьєррес-Рід висунули звинувачення в ненавмисному вбивстві. За словами прокурорів, їй буде пред'явлено додаткове звинувачення у "передачі наркотиків іншій особі". Гутьєррес-Рід не визнає себе винною за новим звинуваченням, сказав її адвокат.

У судових матеріалах прокурори стверджують, що Гутьєррес-Рід передала наркотики іншій особі 21 жовтня 2021 року, у день убивства Хатчінс, щоб «запобігти затриманню». Минулого тижня в окремих судових матеріалах прокурори стверджували, що Гутьєррес-Рід, ймовірно, страждала від похмілля в день зйомок, оскільки вона вживала алкоголь і курила марихуану вечорами під час зйомок фільму.

Її адвокати подали клопотання про зняття висунутого проти неї звинувачення в ненавмисному вбивстві.

Це сталося після того, як провідний слідчий окружної прокуратури Санта-Фе, розкритикував офіс шерифа за те, як вони розслідували стрілянину, і висновки, яких вони дійшли у своєму звіті в жовтні 2022 року. Критику оприлюднив адвокат Гутьєррес-Рід, якому її випадково надіслали прокурори.

Останнє подання до суду надійшло через два місяці після того, як прокурори зняли звинувачення з актора Алека Болдуіна, всього за два тижні до початку судового процесу над ним. Його звинувачували за двома пунктами у ненавмисному вбивстві після того, як Хатчінс була вбита бойовою кулею, випущеною з бутафорської рушниці, яку він використовував під час зйомок фільму "Іржа" в Нью-Мексико.

Спеціальний прокурор Нью-Мексико Карі Морріссі заявила, що "були виявлені нові факти", які вимагають подальшого розслідування.