Прокурори, які звинуватили Алека Болдуїна у ненавмисному вбивстві Галини Хатчінс на знімальному майданчику, пом'якшили звинувачення. Про це УНН пише з посиланням на AFP.

Що передувало

Американський актор тримав кольт 45-го калібру під час репетицій малобюджетного вестерну «Іржа» у жовтні 2021 року, коли він вистрілив, вбивши оператора Галину Хатчінс та поранивши режисера фільму Джоела Соузу.

Зброя мала містити лише небойові кулі.

Болдуїну висунули звинувачення в ненавмисному вбивстві в штаті Нью-Мексико, і йому загрожує 18-місячний тюремний термін, як і зброяреві з фільму Ханні Гутьєррес-Рід.

Представник прокуратури заявив, що посилення звинувачення було знято, щоб «уникнути подальшого відволікання уваги Болдуїна та його адвокатів на судові процеси».

«Пріоритетом звинувачення є забезпечення справедливості, а не забезпечення годин для міських адвокатів», — йдеться в заяві.

Цей крок було зроблено лише через кілька днів після того, як команда Болдуїна звинуватила прокуратуру у скоєнні «неконституційної та елементарної помилки», зазначивши, що закон про покращення вогнепальної зброї не значився у книгах Нью-Мексико на момент інциденту.

Слухання у справі обох підсудних призначено на 24 лютого, хоча жоден із них не з'явиться особисто.

Помічник режисера Дейв Холлс, який вручив Болдуїну зброю і сказав йому, що вона «холодна» погодився визнати себе винним у недбалому використанні смертоносної зброї.

За словами прокурорів, він відбуватиме умовний термін та шість місяців випробувального терміну.

Болдуїну також загрожує цивільний позов, у тому числі від батьків та сестри Хатчінс, які проживають в Україні.

Раніше цього місяця від їхнього імені в Лос-Анджелесі було подано позов про відшкодування невказаної шкоди.

64-річний Болдуїн та інші продюсери «Іржі» вже досягли фінансового врегулювання з вдівцем Хатчінс Метью.