Свині мають генетичну схожість з організмом людини.

Про це написав науковий письменник університету Х'юстону відзначений нагородами режисер-документаліст з більш ніж десятирічним досвідом у висвітленні відкриттів у галузі технологій і медицини Брайан Нельсон, передає УНН.

"Свині мають низку дивно порівнюваних з людьми рис. Наприклад, у нас обох гола шкіра, товстий шар підшкірно-жирової клітковини, світлі очі, виступаючі носи і густі вії. Тканини свинячої шкіри і серцеві клапани можуть бути використані в медицині через їх сумісність з людським організмом. Студенти-медики часто практикують накладення швів на ногах свиней", - написав він.

Більшість цих спільних рис, ймовірно, пов'язані з конвергентною еволюцією.

"Вони не є ознакою близького походження. Але новий генетичний аналіз передбачає, що свині і примати насправді можуть мати приховані еволюційні відносини", - повідомляється посилаючись на Phys.org.

Яку еволюційну історію це може розповісти про відносини свиней і приматів, поки філогенетикам залишається тільки здогадуватися.

"Але це показує, що наші відносини з нашими побратимами-тваринами часто ближчі, ніж може здатися на перший погляд. Незважаючи на величезну різноманітність життя, всіх нас пов'язує нитка, яку генетики тільки починають розплутувати", - резюмував Нельсон.

Зоозахисники закликають людей відмовитися від свинини і дати тваринам шанс прожити інше життя.

"Що ми знаємо про свиней? Ці тварини є соціальними, вони вміють дружити і намагаються триматися поруч з "близькими по духу". Після кішки і собаки свиня є найбільш порядною домашньою твариною. Також свині люблять купатися і з великим задоволенням плавають. Чи зможе коли-небудь поплавати порося з фотографії?", - відзначили представники зоозахисної оргнанізації "Відкриті клітки".

Додамо, що свинина здійснює негативний вплив на здоров'я людини. За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я, свинина, як і інше червоне м'ясо, провокує розвиток раку.