Отримавши 15 мільйонів доларів фінансування, професор генетики Гарвардського університету Джордж Черч, відомий своєю новаторською роботою в області секвенування генома і зрощування генів, сподівається, що зможе відкрити еру, коли мамонти "знову будуть гуляють по арктичній тундрі".

Він та інші дослідники також сподіваються, що відроджений вид може зіграти роль в боротьбі зі зміною клімату. Про це пише УНН з посиланням на NPR.

"Ми працюємо над поверненням видів, які залишили екологічну порожнечу, коли вимерли, - заявила компанія Colossal. - Оскільки Colossal активно займається збереженням вимираючих видів, ми виявляємо види, яким їх вимерлі родичі можуть дати новий набір інструментів для виживання в нових умовах...".

Безумовно, те, що пропонується, насправді являє собою гібрид, створений за допомогою інструменту редагування генів, відомого як CRISPR-Cas9, для зрощування фрагментів ДНК, витягнутих з заморожених зразків мамонта, з ДНК азіатського слона, найближчого живого родича мамонта. Отримана в результаті тварина, відома як "мамонт", буде виглядати і, імовірно, буде вести себе так само, як шерстистий мамонт.