Загальні втрати ворога лише вбитими вже наближаються до 65 тисяч, але й 100 тисяч загиблих громадян РФ не змусять Кремль про щось замислитись, запевняє Зеленський.

Навіть сто тисяч загиблих громадян Росії не змусять Кремль про щось замислитись, сказав президент України Володимир Зеленський у вечірньому відеозверненні у суботу, 15 серпня.

 

"Спільні втрати ворога лише вбитими вже наближаються до шістдесяти п'яти тисяч. Стільки громадян Росії віддали своє життя за можливість купки людей у ​​Кремлі ігнорувати реальність. І після того, як іде російська "могилізація", можна сказати, що й сто тисяч загиблих громадян Росії не змусять Кремль про щось замислитися", - наголосив президент.

 

За словами Зеленського, світ має захищатися від російського терору та шантажу шляхом допомоги Україні.

 

"Тільки реальні перемоги України, лише реальний захист вільним світом самого себе від російського терору та шантажу – захист санкціями, захист допомогою Україні – лише повне витіснення окупантів з української землі та демонтаж агресивних можливостей держави-терориста – все це шлях до миру", - сказав Зеленський.

 

Звернувся президент України і до росіян.

 

"Ну а громадянам Росії, які не хочуть брати участь у цій злочинній війні, але яких відправляють на війну, я ще раз нагадаю про одну можливість. Усі, хто здаються в український полон, зберігають своє життя. Усі, хто продовжують воювати у російській армії чи серед найманців, такої можливості не мають", - запевняє Зеленський.