Німці продовжать носити маски та дотримуватися соціальної дистанції, проте більшість заходів буде знято.

Влада Німеччини з 20 березня готується до скасування майже всіх обмежень, запроваджених у країні на тлі пандемії коронавірусу. Про це у середу, 16 лютого, повідомила російська служба DW.

Наголошується, що уряд ФРН схвалив план, що складається з трьох пунктів та передбачає поетапне зняття обмежень.

Перший етап, який скасовує заборону на особисті контакти для щеплених і тих, хто перехворів на COVID-19, вже розпочався. Для нещеплених заходи зберігаються до 19 березня. Крім того, скасовується контроль на вході до будь-яких магазинів, але залишається необхідність надягати в них захисні маски.

Другий етап розпочнеться 4 березня. З цього дня ходити в ресторани і ночувати в готелях зможуть не тільки щеплені та ті, хто перехворів, але й власники свіжого негативного тесту на коронавірус.

На масові міжрегіональні заходи пускатимуть до 75 тисяч глядачів із COVID-сертифікатами, у закриті приміщення – не більше шести тисяч (за умови заповнення до 60% глядацьких місць).

Останній – третій – етап розпочнеться 20 березня. З цього дня мають бути скасовані всі "істотні захисні заходи", якщо дозволить ситуація у лікарнях.

При цьому мешканців країни попереджають, що вимога носити захисні маски та дотримуватися соціальної дистанції поки що залишається чинною. Також до весни 2023 року триватиме кампанія з вакцинації від COVID-19.