На Маршаллових островах проживає близько 55 тисяч осіб, з яких понад 75% було вакциновано.

Влада острівної держави Маршаллові острови в Тихому океані вперше з початку пандемії виявила спалах коронавірусу COVID-19. Минулої доби медики зареєстрували шістьох інфікованих, повідомила радіостанція Radio New Zealand з посиланням на місцеве МОЗ у вівторок, 9 серпня.

Діагноз було підтверджено в одній із клінік столиці країни Маджуро. За словами секретаря відомства Джека Ніденталя, медики поки що не можуть визначити джерело інфекції. Жоден з тих, хто заразився, не виїжджав за кордон і не контактував з пацієнтами прикордонного ізолятора (кордони країни залишаються закритими для іноземців з березня 2020 року, а для громадян, які в'їжджають, передбачено обов'язковий карантин).

Уряд Маршаллових островів оголосив про екстрені заходи щодо захисту від поширення коронавірусу в країні. До 10 жовтня відклали початок навчального року у загальноосвітніх школах та вишах. Громадянам рекомендували дотримуватись санітарно-гігієнічних правил.

"Ми рекомендуємо зберігати спокій і дотримуватися всіх медичних протоколів, прийнятих для запобігання розповсюдженню COVID-19", - сказав президент країни Девід Кабуа, нагадавши про обов'язкове носіння медичних масок у громадських місцях.

Усі підприємства та урядові установи продовжать працювати у звичайному режимі, проте сполучення між віддаленими островами архіпелагу буде призупинено, щоб обмежити поширення вірусу столичним регіоном країни.

Згідно з даними перепису 2021 року, на Маршаллових островах проживає близько 55 тисяч осіб, з яких понад 75% було вакциновано проти коронавірусу. До серпня 2022 року країна вважалася вільною від коронавірусу, її кордони залишалися закритими, а поодинокі випадки зараження фіксувалися лише у прикордонних ізоляторах у громадян, які прибули з-за кордону.