Поки українських біженців закликають не повертатися до країни взимку через складну ситуацію через повномасштабне вторгнення РФ, все ще є проблема з внутрішніми переселенцями. Повідомляється, що у двох областях України готуються прийняти кілька тисяч ВПО.

Про це пише "Хвиля" з посиланням на Соцiалка.UA.

Так, Закарпаття та Івано-Франківська область, які стали найпопулярнішими серед переселянців, які були змушені залишити свої будинки через війну Росії проти України, ухвалять протягом зими кілька сотень тисяч внутрішньо переміщених осіб.

Як зазначила глава Мінінтеграції Ірина Верещук, після робочої поїздки цими регіонами, Івано-Франківська область вже прийняла 147 тисяч переселенців. Ще 150 тисяч ВПО прийняли на Закарпатті. Причому майже 300 тисяч осіб – це лише офіційно зареєстровані ВПО.

Військові адміністрації стали ініціаторами змін до законодавства, завдяки яким вдалося удосконалити державну програму для розміщення переселенців "Прихисток".

Важливо: з питань розміщення переселенців у цих сферах та інших безпечних регіонах можна звертатися на гарячу лінію Мінреінтеграції: 15-48.