"Укравтодор" у 2021 році добудує всі з'їзди з Дарницького залізнично-автомобільного мосту в Києві через Дніпро.

Відповідний меморандум підписав глава "Укравтодору" Олександр Кубраков із Володимиром Жмаком - головою правління АТ "Укрзалізниця", на балансі якого перебуває міст.

"Роботи розпочнуться вже влітку. І буде завершено всі роботи до кінця 2021 року", - сказав присутній під час підписання в Києві в середу заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко.

За його словами, на мосту необхідно доробити освітлення і з'їзди на лівому березі Дніпра.

Тимошенко піддав критиці владу столиці за слабку зацікавленість у добудові моста. "Якщо Київ не йде у "Велике будівництво", то "Велике будівництво" йде в Київ", - заявив він.

Глава "Укравтодору", у свою чергу, додав, що агентство супроводжуватиме цей проект на всіх етапах.

"Ми супроводжуватимемо проект на всіх етапах. Уже підписано договір із підрядником, який скоригує проектну документацію. Це дасть змогу розпочати роботи відразу після проходження усіх процедур. Коли об'єкт буде добудований на Лівому березі, далі можна говорити, кому яку частину передавати на баланс. Тобто за це не відбувається змагання. Змагання відбувається за те, щоб кияни нарешті отримали нормальну транспортну інфраструктуру", - сказав він.

Голова правління АТ "Укрзалізниця" Володимир Жмак зазначив, що "УЗ" не здійснює будівництво мостів, не має відповідних навичок і фондів. Це одна з причин того, чому Дарницький міст, що перебуває на балансі підприємства з 2004 року, став довгобудом.

Заступник голови Офісу президента знову нагадав, що "Укравтодор" готовий також у стислі терміни завершити будівництво Подільсько-Воскресенського моста, якщо київська влада погодиться передати йому цей проект зі свого балансу.

Кубраков уточнив, що після його заяви про готовність "Укравтодору" взятися за Подільсько-Воскресенський міст "від міста почули (тільки) якісь ідеї про робочі групи".

"Позиція проста: або ми добудовуємо й готові назвати термін, або місто добудовує і називає термін. Заговорювати не треба", - заявив глава "Укравтодору".

Як повідомлялося, Мінінфраструктури у 2018 році оцінювало вартість добудови Дарницького моста в EUR30 млн.

Щодо завершення будівництва Подільсько-Воскресенського моста, то Кубраков у лютому оцінив термін робіт в один будівельний сезон.

У свою чергу мер Києва Віталій Кличко заявляв, що передання Подільсько-Воскресенського моста на баланс "Укравтодору" значно відстрочить його добудову, доки минуть усі бюрократичні процедури, передбачені законом. За словами міського голови, терміни введення моста дещо змістилися через пандемію, однак об'єкт уже на фінальній стадії будівництва.