У липні 2021 року в Україні прискорилася інфляція і досягла позначки 10,2% в річному вимірі. В результаті тарифи та ціни на продукти почали стрімко зростати.

У червні інфляція була зафіксована на рівні 9,5%. Про це йдеться в коментарі НБУ щодо рівня інфляції в Україні.

"Зростання цін на оброблені продовольчі товари продовжило прискорюватися. Зокрема, продовжили дорожчати макаронні та кондитерські вироби, м'ясні та молочні продукти. Стримуючим фактором було зниження темпів зростання цін на соняшникову олію в річному вимірі, однак це поки не відбилося на динаміці цін продуктів його переробки (майонезів і маргаринів), які надалі прискорили зростання", — йдеться в повідомленні НБУ.

У НБУ також зазначили, що в Україні подорожчали послуги громадського харчування, культури, лікарень, страхування особистого транспорту і таксі, а також оренди та ремонту житла.

Також відзначається спад зростання ціна на медичні препарати.

"В результаті різкого спаду захворюваності повільніше дорожчали Фармацевтична продукція та медичні товари, миючі засоби та автомобілі, а одяг і взуття, Домашній текстиль ще більше подешевшали. Разом з тим під впливом стійкого споживчого попиту швидше зростала вартість електроніки, товарів для особистого догляду, меблів і посуду", — пояснили в НБУ.