Тонни мертвої риби викинуло на берег південно-східної Австралії через спеку. Про це УНН пише з посиланням на Independent.

У департаменті промисловості штату Новий Південний Уельс підтвердили, що аномальна спека посилила навантаження на екосистему.

Масова загибель риб, імовірно, була викликана низьким рівнем кисню в міру зниження рівня води. Це наклалося на спекотну погоду, коли рибам потрібно більше кисню.

Екологічна катастрофа торкнулася також і населення. Зокрема, жителі міста Менінді, розташованого в районі масового викиду мертвої риби, скаржаться на сильний запах, якого важко уникнути, навіть надягаючи маску.

В останні тижні повідомлялося про масове вимирання риби на річці Дарлінг. Там було виявлено десятки тисяч мертвої риби наприкінці лютого. Крім того, повідомлення надходили про екологічну катастрофу недалеко від кордонів штатів Південна Австралія і Вікторія.

У липні повідомлялосящо новий уряд Австралії днями ставить питання клімату одним із пріоритетних. Парламент обіцяв влітку розглянути законопроєкт про скорочення викидів парникових газів і збільшення виробництва електромобілів.