При прямих сонячних променях тварини швидко перегріваються, що може призвести до серйозних проблем зі здоров'ям та навіть загибелі. Кінологи нагадують про небезпеку спеки для собак та інших тварин, повідомляє поліція Донецької області, передає УНН.

Ознаки теплового удару, на які варто звернути увагу, включають прискорене дихання, блідість слизової оболонки рота, блювоту, а також виявлення слабкості та без реакційності у собаки. У разі виявлення таких симптомів, треба негайно повести тварину в прохолодне місце, змочити живіт, подушечки лап та вушні раковини прохолодною водою та якомога швидше звернутись до ветеринара.

Також кінологи дали декілька порад, які допоможуть захистити улюбленця від руйнівного впливу спеки:

Забезпечте постійний доступ до чистої питної води. Беріть з собою воду під час прогулянок.

Місце для відпочинку собаки повинне знаходитися у прохолодному та добре провітрюваному місці, подалі від прямих сонячних променів.

Забезпечуйте збалансоване харчування у помірній кількості. У спеку апетит собаки може зменшитися через знижену активність.

Обирайте прохолодний час для прогулянок та уникайте розпеченого асфальту, віддавши перевагу трав'яним доріжкам.

Ніколи не залишайте собаку у закритій машині. Навіть при температурі 35 градусів, салон автомобіля може нагрітися до небезпечних показників, що призводить до загибелі тварини.

Також не залишайтесь байдужими до бездомних тварин, які потребують допомоги. Налийте води в миски біля будинків, щоб забезпечити їм доступ до питної води. За неофіційними даними, до 25% таких тварин не виживають у спеку без нашої допомоги.