Шахрай зазвичай діє за тією самою схемою - при вимозі сплатити за рахунком, падає на землю і симуляє серцевий напад.

В іспанському місті Аліканте іноземець близько 20 разів симулював серцеві напади у фешенебельних ресторанах, щоб не оплачувати рахунок. Про це у п’ятницю, 20 жовтня, повідомило іспанське видання 20 minutos.

Зазначається, що 50-річний литовець Айдас Дж. замовляв страву з морепродуктами з келихом віскі, а також полюбляє ensaladilla rusa - іспанський варіант салату олів'є.

В Іспанії чоловіка сприймають як "типового російського туриста", хоч насправді він є громадянином Литви. Чоловік добре одягнений, тож офіціанти обслуговують його, вважаючи, що він має гроші, щоб заплатити.

Видання пише, що Айдас не розмовляє іспанською - хоча, здається, її розуміє. Вперше за симулювання серцевого нападу з метою уникнення розрахунку за чеком його затримали в листопаді 2022 року. І з того часу він 20 разів вдавався до такого обману в ресторанах.

Чоловік зазвичай діє за тією самою схемою. Востаннє його затримали після спроби покинути ресторан El Buen Comer в історичному центрі з неоплаченим рахунком у 34,85 євро. Коли його зупинили працівники закладу, той сказав, що йде до готелю по гроші. Але, отримавши відмову, чоловік впав на землю і вдав, що йому погано. Утім, працівники ресторану впізнали чоловіка, та викликали поліцію. 

Правоохоронці також уже впізнають місцевого порушника. Наразі щодо нього призначили розгляд справи про злочин невеликої тяжкості - шахрайство.