Інший учасник команди перебуває у реанімації. У Федерації баскетболу стверджують, що причиною нападу на хлопців стала їхня національність.

У Німеччині на вулиці зарізали українського баскетболіста 17-річного Володимира Єрмакова, його друг Артем Козаченко перебуває в реанімації. Про це у ніч проти понеділка, 12 лютого, повідомили у Федерації баскетболу Києва.

Зазначається, що невідомі з ножами напали Володимира та Артема через їх національність. Інцидент трапився кілька днів тому в німецькому Дюссельдорфі, де спортсмени перебували на змаганнях. Володимир Єрмаков та Артем Козаченко виступали за молодіжну команду ART Giants (U-19) з Дюссельдорфа.

"Напередодні чергового матчу на них напали з ножами на вулиці просто за те, що вони – українці. Вся команда провела ніч у лікарні поруч із нашим хлопцями. На превеликий жаль, лікарі не змогли врятувати Єрмакова, а Козаченко залишається в реанімації", – йдеться в повідомленні.

Також зазначається, що місцева поліція вже веде справу, на місці злочину були свідки.

Єрмаков займався баскетболом і грав у дитячих командах Тейваз і 5T.E.A.M.-ДЮСШ-12 (2006 р.н.). У складі юнацької збірної України (U-16) виступав на чемпіонаті Європи 2022 року в Болгарії.