Дослідники з Школи медицини Ікана при медичному центрі Маунт-Сінай виявили, що вакцинація – повна чи часткова – була пов'язана з меншою кількістю серцевих захворювань протягом шести місяців після COVID-19, повідомляє Ars Technica, пише УНН.

У дослідженні, проведеному вченими з Школи медицини Ікана при медичному центрі Маунт-Сінай у Нью-Йорку, використовувалися медичні записи понад 1,9 мільйона пацієнтів, інфікованих COVID-19 у період з березня 2020 року до лютого 2022 року. З цих 1,9 мільйона пацієнтів «серйозна несприятлива серцева подія», а саме серцевий напад, інсульт або інша серцева подія, було виявлено у 13 948 пацієнтів, і 3175 людей померли після цієї події.

"Загалом дослідники виявили, що вакцинація – повна чи часткова – була пов'язана з меншою кількістю серцевих захворювань протягом шести місяців після випадку COVID-19. Після поправки на демографічні дані, супутні захворювання та час, що минув з початку пандемії, дослідники виявили, що повна вакцинація знижує ризик серйозного серцевого нападу приблизно на 41%, а часткова вакцинація знижує ризик приблизно на 24%", - ідеться у повідомленні.