У лінійках взяли участь лише учні перших та одинадцятих класів, відвідати лінійик дозволили тільки батькм першокласників.

У школах тимчасово окупованого Криму більшість батьків не пустили на шкільні лінійки, до участі в шкільних лінійках допустили лише батьків першокласників. Окупанти пояснили, що обмеження ввели "з метою безпеки", повідомляє КримSOS.

"У лінійках взяли участь лише учні перших та одинадцятих класів. Решта класів у цей час мали так звану "класну годину", а саме - урок "Розмови про важливе". Під час таких "уроків" школярам прищеплюють «патріотичне виховання, формують уявлення про культурну та історичну єдність російського народу та важливість їхнього збереження». Як відомо, на таких заняттях також не звучать розмови про війну Росії проти України", - йдеться в повідомленні.

Території кримських шкіл патрулювали співробітники поліції та росгвардії.

"За наявною інформацією, такий сценарій шкільної лінійки реалізувався у більшості шкіл тимчасово окупованого Криму. Це може вказувати на отримання неофіційних вказівок з окупаційної адміністрації", - пише КримSOS.