Президент України Володимир Зеленський під час спільного брифінгу з Президенткою Європейської комісії Урсулою фон дер Ляєн заявив, що в Україні йде розробка законопроекту про лобізм, передає УНН.

Зеленський наголосив, що Україна реалізувала рекомендації необхідні для початку переговорів щодо членства в ЄС.

«Але Україна не зупиняється в трансформації своїх інституцій. Реформи будуть продовжені. Зокрема, ми підготували нове законодавство, яке додасть антикорупційній системі можливостей працювати ефективно. Відповідний законопроєкт щодо Спеціалізованої антикорупційної прокуратури вже зареєстрований у Верховній Раді. Готуємо законопроєкт про лобізм, який додасть прозорості політичним процесам і надійно захистить державу від деструктивного впливу олігархів та інших осіб, що намагаються обійти верховенство права.

Також працюємо в напрямі цифровізації державних послуг і самої роботи державних інституцій. Це шлях максимальної прозорості та ефективності державної системи. Україна буде максимально готова і до початку переговорів із Євросоюзом щодо вступу, і згодом до повноправного членства в ЄС», - заявив Президент України.

Він також додав, що «Україна не просить для себе поблажок на шляху в Євросоюз і виконує всі рекомендації Європейської комісії, які були надані нашій державі».