Президент України Володимир Зеленський повідомив у вівторок, що провів селектор, де заслухав зведення з фронту про збільшення кількості ворожих штурмів і заявив про підсилення контрбатарейної боротьби та сил ППО на Херсонщині, пише УНН.

«Щоденний селектор. Звіти розвідок, графіки постачання боєприпасів, ракет, техніки. Зведення з фронту. Військові доповіли про збільшення кількості ворожих штурмів: Авдіївка, Купʼянськ, Донецький напрямок. Вдячний нашим воїнам, які тримають позиції та не припиняють наступальні операції» - написав Зеленський у Telegram.

Також голова держави зазначив, що ворог продовжує мститися вільному Херсону: обстрілює центр міста без жодної військової необхідності.

«Рішенням минулої Ставки ми суттєво підкріпили тамтешні оборонні спроможності в розвідці, контрбатарейній, радіоелектронній боротьбі та ППО. Стежимо за його реалізацією», - повідомив президент.

Також на селекторі, як повідомляється, МВС доповіло про ліквідацію наслідків нічних обстрілів. За словами Зеленського, військові постійно аналізують зміни ворожих тактик застосування БПЛА і вносять корективи в роботу нашої ППО.

Крім того, на селекторі обговорили роботу «зерновий коридор».

«Працює «зерновий коридор». Нині долаємо позначку в 4 мільйони тонн вантажів і зберігаємо позитивну динаміку», - зауважив Зеленський.