Президент України Володимир Зеленський ухвалив рішення провести наступні президентські вибори 31 березня 2024 року. Про це повідомив народний депутат Олексій Гончаренко в ефірі телеканалу "Еспресо", передає УНН.

«За моєю інформацією, Володимир Зеленський прийняв рішення провести президентські вибори в наступному році. Він дав доручення Офісу президента готуватись до виборів, які планують провести 31 березня 2024 року. Це начебто конституційний термін - остання неділя березня. Пояснити таке рішення суспільству вони збираються тим, що це начебто вимога західних партнерів», — сказав Гончаренко.

Як сказав Гончаренко, своє рішення Офіс президента буцімто пояснюватиме тим, що якщо не провести ці вибори, то Зеленський втрачає легітимність. Особливо на тлі того, що російський президент путін в березні планує провести вибори.
Водночас нардепа запевнив, що західні партнери не вимагають від України проведення виборів під час війни.

"Немає жодних публічних чи не публічних вимог. Це ніяк не повʼязано з нашими партнерами. Це виключно політичні завдання, які перед собою ставить Офіс президента. Мова йде виключно про президентські вибори. Оскільки парламентські прямо заборонені Конституцією України", - наголосив він.