Основною темою перемовин було забезпечення Збройних сил України необхідною військовою підтримкою.


Український лідер Володимир Зеленський провів зустріч із міністром оборони США Ллойдом Остіном у Вашингтоні. Про це повідомила пресслужба Офісу президента в четвер, 21 вересня. 

 

Зазначається, що основною темою перемовин було забезпечення України необхідною військовою підтримкою для протистояння російській агресії.
 

"Ця підтримка - вирішальна. Сполучені Штати - наш ключовий союзник і партнер, який допомагає нам перемогти у війні", - зазначив Зеленський.
 

Сторони обговорили постачання артилерійських систем і засобів дальнього ураження. Президент також наголосив на важливості посилення української ППО та необхідності своєчасного постачання необхідних озброєнь і боєприпасів з боку партнерів для продовження деокупації українських територій.

 

Під час зустрічі також порушувалися питання подальшої інтенсифікації розвитку військово-технічного та оборонно-промислового співробітництва України та США, створення хабів для ремонту озброєння та артилерійських систем західного зразка. Глава держави зазначив, що Україна зацікавлена у співпраці з міжнародними партнерами щодо нарощування власних потужностей з виробництва зброї та суміжної продукції.

 

Зеленський також запросив американську сторону до участі в міжнародному Форумі оборонних індустрій, який відбудеться в Києві цієї осені.

У рамках зустрічі президент України та перша леді поклали квіти до меморіалу загиблим внаслідок теракту 11 вересня 2001 року.