Зеленський подякував військовим, які "роблять усе, щоб захистити наші позиції, та які знищують окупанта".

Президент Володимир Зеленський заявив про ускладнення ситуації на фронті, особливо на донецьких напрямках, останніми днями.

"Ситуація на фронті в час такої гарячої війни завжди складна. Але цими днями – і особливо на донецьких напрямках – важчає", - заявив Зеленський.

Президент подякував військовим, які "роблять усе, щоб захистити наші позиції, та які знищують окупанта".

"За цей тиждень особливо заслуговують на вдячність 58-ма окрема мотопіхотна бригада, 68-ма окрема єгерська бригада, 148-ма окрема артилерійська бригада ДШВ – її воїни незмінно ефективно діють. І на тижні був день бригади у 148-ї. Я вітаю вас, хлопці, я дякую вам! Дякую також 55-й окремій артилерійській бригаді "Запорізька Січ". Молодці! Варто відзначити й воїнів ГУР – підрозділи "Кракен" та "Артан" та 9-й департамент ГУР. Пишаюся вами!", – сказав президент.

Президент наголосив, що зволікання Конгресу США з ухваленням допомоги Україні та можливість РФ і далі обходити санкції збільшують самовпевненість терористів.

"Не риторикою захищається небо, не думками обмежується виробництво ракет і дронів для терору. І те, що санкції проти Росії все ще обходять, і те, що ми в Україні місяцями чекаємо на життєво важливий пакет підтримки – те, що ми досі очікуємо голосування в Конгресі, свідчить про те, що так само місяцями наростає самовпевненість терористів. Не можна більше втрачати часу", - підкреслив голова держави.

Зеленський наголосив, що "Росія використовує кожен день, кожен тиждень, кожен місяць, щоб завдати значної шкоди".

Він зазначив, що сучасна авіація і системи ППО показали свою ефективність під час відбиття атаки Ірану на Ізраїль в ніч на неділю.