Український лідер зазначає, що західні партнери готові надати потужну кількість сучасних американських винищувачів.

Західні партнери України готові надати ЗСУ потужну підтримку в питанні кількості винищувачів F-16. Однак з цією метою необхідно відбудувати українську інфраструктуру. Про це у вівторок, 6 червня, заявив президент України Володимир Зеленський під час зустрічі з журналістами.

"Що стосується F-16 та інфраструктури. Інфраструктури немає, вона буде будуватися та готуватися. Нема сенсу її готувати, поки немає домовленості, що у нас будуть відповідні літаки. На сьогодні остання наша важлива дуже зустріч у Молдові, де у мене була одна закрита зустріч з кількістю країн, які точно підтвердили, що вони точно дадуть нам F-16", - розказав глава держави.

За його словами, передача винищувачів стане можливою після спільного погодження країни-партнерів та США.

"Я отримав від деяких європейських партнерів вже розуміння щодо кількості. Вона потужна. Я коли отримав цю інформацію, то у мене був день щастя. Була потужна пропозиція. Важливо, щоб ця коаліція була домовленістю на папері", - сказав він.

Зеленський зауважив, що після цього розпочнеться підготовка інфраструктури України. Однак це не буде відбуватись швидко.