На наступний рік Україна має чіткі цілі щодо артилерії, дронів, ракет і броньованої техніки, сказав президент у вечірньому відеозверненні.

Президент України Володимир Зеленський у вечірньому відеозверненні до народу в середу, 27 грудня, підбив підсумки дня і повідомив, що тривають зустрічі з міністрами для обговорення планів на наступний рік.

Розпочав свою вечірню промову Зеленський із подяки захисникам неба.

"Передусім подяка захисникам нашого неба. За минулий вечір і ніч із 46 «шахедів» більшість вдалося збити. Важливий результат. Результат, який щодня доводить правильність наших дій, нашої комунікації з партнерами: українській ППО, нашим мобільним вогневим групам, нашим зенітникам вдається захищати державу. І вже доволі активно плануємо січень та лютий - міжнародні заходи, які збільшать силу України. Працюємо над новими оборонними пакетами", - сказав президент.

Зеленський також повідомив про зустріч із керівниками українських оборонних компаній.

"Загалом у нашому оборонному комплексі вже зараз працюють близько 300 тисяч людей, і це одне з найбільших досягнень нашої держави за кілька років. Український оборонно-промисловий комплекс не просто відновлюється - він стає таким продуктивним, який і потрібен для сучасної, технологічної війни. Багато приватних ініціатив уже в роботі: чотири з п’яти компаній у нашому ОПК - це приватний бізнес. Багато державних підприємств, які десятиліттями не працювали, тепер розгорнули своє виробництво, зокрема й нових видів озброєння", - підкреслив Зеленський.

Президент додав, що на наступний рік Україна має чіткі цілі щодо артилерії, дронів, ракет і броньованої техніки.

"Один із найбільших наших політичних результатів цього року - це домовленість із партнерами, зокрема зі Сполученими Штатами, щодо нашого спільного виробництва зброї. Створення нових виробництв. Локалізація в Україні. Розширення ремонтної бази. Усе це додає Україні і сили в захисті, і економічної сили: це зростання ВВП - суттєве - і хороші робочі місця. Я вдячний кожному й кожній, хто розвиває цю нашу галузь, усім, хто вкладає власну працю, свої ідеї в розвиток українського ОПК. І я впевнений, що наша "оборонка" - за умови такого постійного розвитку – з часом точно може увійти в топ-10 найбільш продуктивних і сильних оборонних комплексів світу. Це справжній потенціал України, і наша держава точно може стати одним із глобальних донорів безпеки і одним із найсильніших учасників НАТО. Працюємо заради цього", - запевнив Зеленський.

Президент повідомив, що провів зустрічі з міністрами і з головою Національного банку України. Зокрема була нарада з міністром внутрішніх справ.

"Доповідь щодо російського удару по Херсону вчора: на жаль, один працівник поліції загинув - лейтенант Ігор Місюня, Кіровоградське ГУНП. Мої співчуття рідним і близьким... Чотири людини постраждали, із них двоє - хлопці-поліцейські, усім надано необхідну допомогу. Всі служби працюють над відновленням енергозабезпечення Херсона. Учора 70% міста залишилося без електрики. Критична інфраструктура заведена на генератори. Поступово відновлюють нормальну роботу. Постачання газу Херсону відновлено", - додав Зеленський.

Президент назвав поіменно кількох поліцейських, які захищають Україну на передовій, подякував працівникам контррозвідки Служби безпеки України, які сьогодні, 27 грудня, відзначають професійне свято.