Президент заслухав доповідь командувача оперативного угрупування військ Харків бригадного генерала Юрія Галушкіна.

Президент Володимир Зеленський під час робочої поїздки до Харківської області провів нараду з військовими. Про це він повідомив у Facebook у вівторок, 9 квітня.

"Доповідь військових на Харківщині. Захист регіону, ситуація з ППО та наші можливості знищувати російські ракети й дрони, захист від авіабомб", – написав він.

Пресслужба президента уточнює, що Зеленський поспілкувався з командувачем оперативного угрупування військ (ОУВ) Харків бригадним генералом Юрієм Галушкіним. Він доповів про оперативну обстановку на своєму напрямку та готовність протидіяти потенційним загрозам із боку Росії.

Також президент вручив державні нагороди військовослужбовцям ЗСУ та Нацгвардії, які відзначилися під час захисту Харківщини й на Бахмутському напрямку, а також поліцейських і рятувальників, які героїчно долали наслідки російських ударів по Харкову.

"Маю честь бути сьогодні тут. Харкову нелегко. Але завдяки таким міцним людям, як ви, тут зберігається життя. І я впевнений: буде перемога в Харкові та в усій нашій державі", – наголосив Зеленський.