Президент Сполучених Штатів Джо Байден увечері 21 липня офіційно заявив про вихід із передвиборчих перегонів.

Президент України Володимир Зеленський відреагував на рішення голови Білого дому Джо Байдена зняти свою кандидатуру з виборів. На свій сторінці у соцмережі X Зеленський подякував Джо Байдену за підтримку України та зауважив, що Київ продовжить потребувати її й надалі.

"Україна вдячна президенту Байдену за його непохитну підтримку боротьби України за свободу, яка, разом із сильною двопартійною підтримкою в Сполучених Штатах, була і продовжує бути критично важливою", - зазначив Зеленський.

Зеленський заявив, що за останні роки у США було ухвалено багато важливих рішень, і вони запам’ятаються як сміливі кроки американського лідера, які він робив у складні часи.

"І ми поважаємо сьогоднішнє жорстке, але сильне рішення. Ми завжди будемо вдячні президенту Байдену за лідерство. Він підтримував нашу країну в найдраматичніший момент в історії, допоміг нам запобігти окупації нашої країни Путіним і продовжував підтримувати нас протягом цієї жахливої ​​війни. Нинішня ситуація в Україні та всій Європі є не менш складною, і ми щиро сподіваємося, що продовження сильного лідерства Америки не дасть російському злу досягти успіху", - підкреслив глава держави.