Голова української держави зазначив, що його французький колега має в середині березня прибути в Україну.

Будь-які ініціативи світових лідерів, спрямовані на посилення України у відбитті агресії РФ, будуть добрими для всього світу. Про це заявив президент Володимир Зеленський на конференції за підсумками саміту Україна-Південно-Східна Європа.

Голова держави прокоментував таким чином ідею свого французького колеги Емманюеля Макрона про можливу відправку сухопутних військ НАТО в Україну.

"Я не був на тому саміті (де президент Франції озвучив свою ідею - ред.), він сказав, що поговорить про певні нові ідеї, яким чином посилити Україну, і поділиться інформацією, коли прибуде в Україну. Він має бути в середині березня…"

Водночас український лідер зазначив, що будь-які ініціативи у світі посилюють Україну, будуть добрими для всього світу загалом.

Зеленський зазначив, що він вже мав попередню зустріч із Макроном, на якій обговорювалося багато ініціатив, як посилити Україну на полі бою. Проте нині основна фундаментальна ініціатива полягає в тому, щоб партнери виконували свої попередні домовленості про своєчасне постачання Україні озброєння.

"Нам потрібно вижити, а вижити для України це означає мати дуже конкретні рішення. Це дуже важливо. Ось чому я не можу поділитися з вами, наприклад, інформацією про кількість артилерії, кількість 155-мм боєприпасів… Все те, де у нас є домовленості та контракти по допомозі, все повинно надходити вчасно", - підсумував Зеленський.