Президент оглянув у Херсоні найбільше укриття, яке обладнано для перебування 250 людей під час повітряної тривоги.

Президент України Володимир Зеленський під час робочої поїздки до Херсонської області ознайомився з презентацією розбудови системи цивільного захисту регіону. Про це повідомляється на сайті президента.

Зеленський оглянув найбільше укриття в Херсоні, яке обладнано для перебування 250 людей під час повітряної тривоги.

Під час відвідання укриття президенту передали чумацьку ікону, а також презентували ювілейну монету, присвячену річниці деокупації Херсона.

Голова Херсонської обласної військової адміністрації Олександр Прокудін поінформував Зеленського про ремонт та реконструкцію укриттів у регіоні. За його словами, у населених пунктах області встановлюють вуличні укриття та габіони. Також заплановано продовжити будівництво бомбосховищ у школах і дитсадках. Крім того, триває робота над налагодженням системи оповіщення населення, будуються фортифікаційні та інженерні споруди. Особливу увагу приділено захисту об’єктів критичної інфраструктури.

Прокудін доповів президенту про проєкт будівництва підземного перинатального центру в Херсоні, де планують обладнати пологове та післяпологове відділення, операційні зали й палати інтенсивної терапії, які будуть оснащені новітнім медичним обладнанням. Також заплановано побудувати підземну міську клінічну лікарню із сучасними операційними та реанімаційним блоком, палатами інтенсивної терапії.

Зазначимо, що війська РФ регулярно обстрілюють Херсон і область. Так, вдень 29 листопада росіяни вкотре вдарили по місту. В результаті обстрілу у низці районів були перебої з енергопостачанням, пошкоджено будинки.