Федеральний канцлер Німеччини Олаф Шольц також висловився про смерть російського опозиційного політика.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що російський опозиційний політик Олексій Навальний, який загинув, сьогодні, 16 лютого, очевидно, був убитий диктатором володимиром путіним, як й тисячі інших закатованих. Про це глава держави сказав під час спільної пресконференції з канцлером Німеччини Олафом Шольцом 16 лютого.

"Щойно стало відомо, що в російській тюрмі загинув Олексій Навальний. Очевидно він убитий путіним, як і тисячі інших закатованих, замучених через одну цю істоту. путіну все одно хто загине, аби тільки він зберіг свої позиції", - зазначив Зеленський.

В свою чергу Федеральний канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що смерть Олексія Навального свідчить про те, що в Росії кожен, хто виступає за демократію, має боятися за своє життя і за свою безпеку.

"Ми думаємо про його дружину, про дітей, про друзів, про його послідовників. Це просто жахливо і це знак, як Росія змінилася.  На жаль, цей процес розпочався дуже давно, і вона відійшла від демократії. Це вже давно не демократія", - заявив він.