Цілі покоління у Європі не бачили таких масштабних битв за незалежність, тому існував страх реального спротиву Росії, зазначив президент.

Аеропорт у селищі Гостомель під Києвом став місцем першої "фундаментальної поразки" президента Росії володимира путіна два роки тому. Про це сказав президент Володимир Зеленський під час спільного брифінгу із західними лідерами у суботу, 24 лютого.

"Сьогодні ми у символічному місці – Гостомелі. Саме тут путін хотів виграти битву за нашу столицю, битву за Київ – ключову битву того бліц-кригу, який він планував. Саме тут він зазнав першої і фундаментальної поразки, коли наші воїни знищили десант російських вбивць і не дали створювати тут її плацдарм. Світ побачив, що будь-яке зло може бути розбитим і російське не виключення", – заявив він.

За словами Зеленського, цілі покоління у Європі не бачили таких масштабних битв за незалежність, тому існував страх реального спротиву Росії.

"Цей страх був спалений саме тут, на злітній смузі аеропорту Гостомелю і в багатьох інших місцях убивств, де наші люди абсолютно хоробро стали на захист себе і свого дому. Тоді багато хто в світі ще не почав вірити Україні. Тоді ще ніхто не міг знати, що буде не просто через два роки, а через кілька тижнів. У нас було менше зброї, але вже тоді українці довели, що ми можемо воювати, можемо боротися", – зазначив глава держави.

Він наголосив, що за два роки війни українці не зрадили своїй незалежності, світ не схибив, і ми разом можемо досягти "цілей миру", тому що "російське божевілля не пануватиме на українській землі".