Президенти двох країн обговорили питання взаємодії в оборонній сфері з акцентом на ключових потребах ЗСУ.


Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з лідером Польщі Анджеєм Дудою під час якої співрозмовники обговорили питання взаємодії в оборонній сфері. Про це повідомила пресслужба глави держави у вівторок, 9 січня.

 

Зеленський висловив подяку за підтримку України з боку Польщі як незмінного союзника України на шляху до вступу в ЄС і НАТО. "Наш спільний кордон має бути справжнім європейським кордоном. Кордоном єдності. Не має бути кордонів між нашими народами", - наголосив президент.

 

Лідери країн обговорили питання забезпечення фінансової та політичної підтримки України з боку ЄС. Президенти також обмінялися думками в контексті наближення Вашингтонського саміту НАТО та очікуваних рішень Альянсу.

 

"Переконаний, що майбутнє України та Польщі - у єдності, взаємній підтримці та взаємовигідній співпраці", - наголосив глава держави.

 

Президенти України та Польщі також обговорили питання взаємодії в оборонній сфері з акцентом на ключових потребах ЗСУ.

 

Зеленський поінформував колегу про нещодавні масовані російські ракетні обстріли території України, які призвели до загибелі мирних громадян і руйнування цивільних об’єктів, і наголосив на необхідності посилення української ППО для створення надійного повітряного щита.

 

Глава держави окремо порушив питання щодо приєднання Польщі до Спільної декларації лідерів Групи семи про безпекові гарантії для України.