Зохре Елахіян обрала девізом свого уряду "здоровий уряд, здорова економіка та здорове суспільство".

Колишня іранська депутатка Зохре Елахіян стала першою в історії  жінкою, яка була зареєстрована кандидатом на позачергових президентських виборах, які призначені після загибелі в авіакатастрофі президента Ебрахіма Раїсі. Про це у суботу, 1 червня, повідомило видання Al Mayadeen.

"Девіз мого уряду - здоровий уряд, здорова економіка та здорове суспільство", - сказала Елахян.

Кілька відомих іранських політичних діячів також приєдналися до кампанії, включаючи колишнього голову парламенту Алі Ларіджані. Окрім нього ще одним кандидатом на майбутніх виборах є колишній голова Вищої ради національної безпеки Ірану Саїд Джалілі. Він відомий своєю непохитною позицією у зовнішній політиці, зокрема щодо переговорів і відносин із Заходом і Сполученими Штатами.

30 травня розпочалася реєстрація кандидатів на 14 президентські вибори в Ірані. Вона триватиме до 3 червня. З 4 червня кандидатури тиждень розглядатиме Рада вартових конституції щодо відповідності кваліфікації претендента посаді президента країни. Остаточний список учасників опублікують 11 червня. Позачергові президентські вибори заплановано на 28 червня.