Європейські посли у Грузії виступили з демаршем у зв'язку з відновленням прямого авіасполучення із Росією.


Посол Європейського Союзу в Грузії Павло Герчинський у понеділок, 29 травня, передав грузинському віцепрем’єр-міністру Левану Давіташвілі демарш у зв’язку з відновленням прямого авіасполучення між Грузією та Росією. Про це повідомляє Interpressnews.

 

Разом із Герчинським з грузинським віцепрем’єром зустрілись посли усіх 27 держав Євросоюзу

"Ми повідомили йому (Давіташвілі - ред.), що шкодуємо через рішення уряду Грузії відновити пряме авіасполучення з Росією. Це рішення суперечить одностайному рішенню всіх 27 членів ЄС не здійснювати прямі перельоти до Росії та з неї та не допускати прольоту російської авіації над територією держав-членів ЄС", - розповів посол.

 

Хоча рішення про відновлення авіарейсів ухвалювала саме Росія, воно також потребувало згоди грузинського уряду на це, зазначив дипломат.

 

"Ми також висловили своє занепокоєння, що це рішення суперечить нашій рішучості ізолювати Росію та чинити тиск на Росію, аби вона змінила свої дії щодо жорстокої, агресивної війни, яку досі веде в Україні", - заявив Герчинський.
 

Давіташвілі своєю чергою запевнив послів країн ЄС, що компанії, що перебувають під європейськими санкціями, не будуть обслуговувати авіарейси, а всіх прибулих росіян будуть ретельно перевіряти.

Як відомо, у дипломатичній практиці демарш - надзвичайна форма звернення.