Після кількох діб активних заворушень спостерігається затишшя. Кількість серйозних інцидентів та заарештованих суттєво зменшилася.

У Франції, де з 27 червня тривають заворушення у зв'язку із загибеллю 17-річного підлітка від рук поліцейського, друга ніч поспіль минула без серйозних інцидентів. Про це 4 липня повідомив телеканал BFMTV.

На ранок вівторка відомо про 72 затриманих, у тому числі 24 у Парижі та передмісті. Для порівняння, днем раніше ця цифра сягала 157, а у ніч на п'ятницю поліція затримала 408 порушників.

Порядок у країні підтримували понад 45 000 правоохоронців.

За даними МВС, загалом з початку протестів по всій Франції було заарештовано 3490 осіб, а також зафіксовано майже 5900 підпалів транспортних засобів, понад 12 200 пожеж сміттєвих баків і 270 нападів на поліцію. Пошкоджено 1100 будівель.

Зазначається, що 4 липня президент Франції Еммануель Макрон проведе зустріч із мерами 220 громад, де сталися заворушення, щоб висловити їм підтримку та почути думки і пропозиції.

Після цих консультацій глава держави хоче розпочати "ретельну довгострокову роботу для глибинного розуміння причин, які призвели до подій".