Невдалий бунт ватажка ПВК Вагнера Євгена Пригожина може дати можливість США та іншим західним країнам перехопити вплив у тих країнах Африки, де діють російські найманці.

Кремль боїться втратити свій вплив в Африці та низці країн Азії через бунт ПВК Вагнера. Про це у середу, 28 червня, пише Wall Street Journal.

Повідомляється, що російська влада, яка раніше заперечувала зв’язок із ПВК, у день бунту "вагнерівців" відправила делегації МЗС РФ до Сирії, ЦАР та Малі для переговорів із місцевою владою.

"Дипломати мали запевнити партнерів в Африці та на Близькому Сході, що "операції", які раніше виконували бойовики Пригожина, триватимуть, але вже під іншим керівництвом", - пише видання. 

Як зазначив Джон Пітер Фам, колишній спецпредставник США по регіону Сахель у Західній Африці, Росія не хоче відмовлятися від свого впливу в Африці та на Сході, де завоювати його допомогли найманці Пригожина. 

Wall Street Journal пише, що даний час є хорошою нагодою для США і країн-партнерів спробувати закріпити своє становище на тих африканських та азійських територіях, які раніше знаходилися під контролем РФ.