В останні роки РФ затримала кілька громадян США, намагаючись звинуватити їх у різних злочинах, частину з них відпустили.

У Росії затримали військовослужбовця США, який приїхав до РФ з Південної Кореї у особистих справах. Його звинувачують у "злочинній поведінці". Про це у понеділок, 6 травня, повідомляє NBC News.

"Штаб-сержант Гордон Блек закінчив службу в Південній Кореї і мав повернутися до США, проте без дозволу начальства поїхав у Владивосток на зустріч із жінкою, з якою у нього були романтичні стосунки", - пишуть журналісти. 

Вказується, що військовослужбовця затримали в четвер, його звинувачують у "викрадені жінки".

"Поки що невідомо, чи була це та сама жінка, до якої він приїхав", - зазначає NBC News. 

Прес-секретар армії США Синтія О. Сміт заявила, що РФ повідомила Держдеп про затримання.

"Державний департамент США надає відповідну консульську підтримку солдату в Росії. З огляду на делікатність цього питання, ми не можемо надати додаткові подробиці на цей момент", - сказала вона.

У свою чергу, голова комітету у закордонних справах Палати представників Майкл Маккол заявив, що "глибоко стурбований" затриманням.

"путін має довгу історію захоплення американських громадян у заручники. Попередження для всіх американців - як заявив Держдепартамент, подорожувати до Росії небезпечно", - додав він.