Найбільші черги з вантажівок, які перебувають на території Польщі і очікують можливості перетину кордону в бік України, наразі біля пунктів пропуску Ягодин і Рава-Руська.

Станом на ранок 13 лютого заблоковано п'ять пунктів перетину кордону між Україною та Польщею, в чергах перебувають близько 1250 вантажівок. Про це повідомив речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко ефірі телемарафону.

За його словами, вчора до 10:00 польські фермери блокували лише два напрямки - Ягодин і Рава-Руська, потім поновили блокування пункту пропуску Шегині, а також стали блокувати Устилуг та Угринів.

Як розповів Демченко, найбільші черги з вантажівок, які перебувають на території Польщі і очікують можливості перетину кордону в бік України, наразі біля пунктів пропуску Ягодин і Рава-Руська.

"Звісно, що пропускається невеличка кількість вантажівок. Фактично за годину можуть пропускати по кожному з напрямків одну, дві, три автівки як в бік Польщі, так і на виїзд з Польщі. Все залежить від організаторів і учасників протесту, їхнього бажання пропустити автомобілі через умовні місця, де вони блокують рух", - зазначив він.

Легкові авто та пасажирські автобуси можуть вільно перетинати кордон в обох напрямках.

Речник ДПСУ додав, що на напрямку пунктів пропуску Устилуг і Угринів практично відсутні черги. Демченко пояснив, що кожен пункт пропуску, кожен напрямок має свої особливості, десь можуть перетинати кордон вантажівки вагою понад 7,5 тонн, десь лише менші.